Hosting i domini, necessaris per tenir web

Moltes persones que no estan familiaritzades amb l’entorn informàtic, o fins i tot que, si que ho estan a nivell ofimàtic i no de web, poden preguntar-se quina diferència existeix entre un hosting i un domini. La resposta simple és que el hosting conté les dades del teu web i el domini indica al navegador que contingut del web vols que et mostri.

Tenir un bon hosting és molt important per a la teva pàgina web, una tasca que no has de confiar a qualsevol. La velocitat és primordial en la navegació de l’usuari, l’atenció es perd molt ràpidament. A més, els cercadors indexen millor de forma SEO les pàgines més veloces. Els hostings poden caure, deixar de funcionar, contenir massa informació per al teu lloc web, pots tenir espai innecessari i pagar massa…

En aquest article t’explicarem què és un hosting i què és un domini de forma intuïtiva. Així mateix, t’explicarem els avantatges d’allotjar la teva pàgina web en un lloc segur i fiable, amb garanties.

Què és un hosting?

Tal com hem esmentat en la introducció, un hosting conté les dades d’una pàgina web. Imatges, vídeo, text, correus electrònics… Tot això està allotjat en servidors encriptats. Aquest contingut pot ser visitat en qualsevol moment i des de qualsevol lloc del món si es disposa de connexió a internet. El hosting o servidor d’una pàgina web és el lloc físic on es troba la informació d’una pàgina web.

Hi ha diferents tipus de hosting, però els més comuns són:

  • Hosting compartit: El més utilitzat a les pàgines webs. Els comptes de hosting dels diferents usuaris s’ allotgen en un mateix maquinari físic, en un mateix servidor. Això vol dir que comparteixen CPU i RAM.
    La majoria dels hostings compartits del mercat compten amb aïllament de comptes. És a dir, poden estar allotjades diferents pàgines webs sense que tinguin cap vinculació excepte el servidor. Recomanat per a pàgines webs que contenen poca informació.
  • Hosting VPS: En aquest tipus de hosting les pàgines webs comparteixen el servidor, però no el CPU ni la RAM. Especialment indicat per a webs que contenen més informació.
  • Hosting Cloud: Es tracta de diversos servidors que treballen conjuntament en una xarxa interconnectada. És adequat per a empreses o webs que tenen molts altibaixos de públic i hi ha moments en què necessiten més espai de l’habitual.
  • Servidor dedicat: Un hosting d’ un sol propietari. L’ús del servidor és per a una única pàgina web. És indispensable per a pàgines web que contenen un gran volum d’ informació.

Què és un domini?

El domini és el nom que li donem a una pàgina web, per exemple
www.crearts.es
. Quan al navegador escrius la direcció del domini, li estàs demanant que et mostri el contingut del susdit en el hosting en què està allotjat.

Els dominis estan allotjats en els hostings mitjançant IPs, codis numèrics. Per facilitar la tasca de trobar una web a l’usuari es van substituir aquests codis per DNS, que converteixen l’escriptura (www.crearts.es) en el codi numèric corresponent a la IP.

Els avantatges de tenir el teu hosting i domini a Crearts

Des de Crearts, t’oferim les següents garanties que el teu hosting és segur, fiable i adaptat al 100% de les teves necessitats. Com ho fem?

Servidors propis

Hi ha milers d’empreses que t’ofereixen serveis de
hosting
, però a Crearts tenim els nostres propis servidors, on només s’allotgen les webs dels nostres clients. D’aquesta manera garantim que s’utilitzin al màxim tots els recursos i obtenir un rendiment del més alt nivell.

Tot plegat, menys problemes

Ens dediquem a realitzar la teva pàgina web i a més l’allicem en els nostres propis servidors. Això vol dir que ho tindràs tot centralitzat i no hauràs de preocupar-te per trucar a 40 llocs diferents per solucionar cada problema de la teva pàgina web.

Panell privat

Oferim un panell privat per a cada client. En aquest podràs consultar tot: bases de dades, correus electrònics personalitzats amb el teu domini, configuració del hosting de forma manual i FTPS.

Detectem els errors i els solucionem

Amb el nostre Pla Full de manteniment, tindràs la web sempre com el primer dia, sempre actualitzada. Aquest pla inclou el hosting i el domini. Contrátalo, céntrate en tu trabajo mientras nosotros nos dedicamos a tu web.

Per cerciorar-nos que tot funciona correctament a la teva pàgina web hem creat un plugin de WordPress especialment dedicat per detectar vulnerabilitats. Monitoritzem i analitzem constantment el teu web des de la nostra central perquè sigui sempre segura.

Certificat SSL gratuït

Una de les majors estafes a l’hora de vendre’t hostings i dominis és que no t’inclouen el certificat SSL i fan que ho paguis a part. El certificat SSL és un certificat de seguretat global que garanteix que les dades que es transmeten entre el navegador i el servidor on aquesta allotjada la web són xifrades. Per saber si el teu web té el certificat SSL has de fixar-te si davant del nom del domini posa
“https://”
. Si només posa
“http://”
, no està implantat.

Un sistema que és obligatori per a molts països del món i que els cercadors perjudiquen greument a nivell de posicionament orgànic si no està implantat, de fet, molts com Google ni tan sols t’indexen o et marca com a lloc “no segur”, perjudicant greument la teva imatge de marca.